Succesverhaal van een Airco Bedrijf: 131 Leads in 2 Maanden voor €12,18 per Lead

Dit airco bedrijf, gespecialiseerd in de installatie en onderhoud van airconditioningsystemen, kwam bij ons met de wens om hun klantenbestand uit te breiden en hun marktaandeel te vergroten. Met een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid, zochten ze naar een manier om meer leads te genereren en hun diensten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Introductie

Dit airco bedrijf, gespecialiseerd in de installatie en onderhoud van airconditioningsystemen, kwam bij ons met de wens om hun klantenbestand uit te breiden en hun marktaandeel te vergroten. Met een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid, zochten ze naar een manier om meer leads te genereren en hun diensten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

De Uitdagingen

Seizoensgebonden Vraag: Het bedrijf had te maken met grote schommelingen in de vraag naar airconditioningsystemen, wat hun leadgeneratie onvoorspelbaar maakte. Tijdens het hoogseizoen was er een piek, maar in het laagseizoen droogde de stroom aan leads bijna volledig op.

Gebrek aan Doelgerichte Marketing: Hoewel ze actief waren op verschillende marketingkanalen, ontbrak het aan een duidelijke strategie die specifiek was afgestemd op hun ideale klantprofiel. Dit leidde tot inefficiënte bestedingen en weinig gerichte advertenties.

Concurrentie: De markt voor airco-installaties is zeer competitief, met veel spelers die soortgelijke diensten aanbieden. Hierdoor was het moeilijk voor het bedrijf om zich te onderscheiden en op te vallen bij potentiële klanten.

Onze Aanpak

Seizoensgebonden Marketingcampagnes: We ontwikkelden een flexibele marketingstrategie die inspeelde op de seizoensgebonden vraag. Dit hield in dat we tijdens de piekperiodes agressieve campagnes lanceerden en tijdens de laagseizoenen gericht waren op onderhoud en servicepakketten, waardoor er een constante stroom van leads ontstond.

Targeted Advertising: We analyseerden de demografische gegevens van hun meest waardevolle klanten en richtten onze advertenties specifiek op deze groepen. Dit resulteerde in gerichtere advertenties met een hogere relevantie voor de doelgroep, wat de efficiëntie van de campagnes aanzienlijk verhoogde.

Concurrentieanalyse: We voerden een grondige concurrentieanalyse uit om de sterke en zwakke punten van de concurrenten te identificeren. Op basis hiervan positioneerden we het airco bedrijf als de expert in energiezuinige en milieuvriendelijke airconditioningsystemen, wat hen onderscheidde van de concurrentie.

Content Marketing en Educatie: We creëerden educatieve content, zoals blogartikelen en video’s, die potentiële klanten informeerden over de voordelen van regelmatige airco-onderhoud en energie-efficiëntie. Dit bouwde vertrouwen op en versterkte de autoriteit van het bedrijf in de markt.

E-mail Nurturing Campagnes: We ontwikkelden een reeks e-mailcampagnes om leads warm te houden en hen door de sales funnel te begeleiden. Dit omvatte informatieve nieuwsbrieven, onderhoudsreminders en speciale aanbiedingen die specifiek waren afgestemd op de behoeften van de klanten.

Eindresultaat

Door onze strategische aanpak slaagde het airco bedrijf erin om in een periode van 2 maanden maar liefst 131 leads te genereren, met een kost per lead van slechts €12,18. Deze leads waren van hoge kwaliteit, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van het aantal afgesloten deals en een versterkte positie in de markt.

Dankzij onze inspanningen heeft het bedrijf nu een gestroomlijnde en effectieve leadgeneratiestrategie die hen in staat stelt om zowel tijdens piek- als laagseizoenen een constante stroom van potentiële klanten te behouden.

Laten we praten!

Ben jij klaar om jouw bedrijf naar het volgende level te tillen? Neem dan snel contact op om te kijken of we een match zijn.

Neem direct contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op